Loading...

Menu

Καταχωρήθηκε: Κυριακή 09 Αύγ 2020
Για τη Μονάδα Μεταμόσχευσης του ΠΓΝ Πατρών (Διευθυντής Καθ. Α. Σπυριδωνίδης) έχει προκηρυχθεί μια θέση επικουρικού ιατρού για 1 χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης για τουλάχιστον ακόμα 2 χρόνια.
Η ΜΜΜΟ του ΠΓΝΠ (www.bmtpatra.gr) διενεργεί περίπου περ. 30-35 αλλογενείς και περ. 15 αυτόλογες μεταμοσχεύσεις ετησίως. Στην ΜΜΜΟ ανήκει επίσης το Εργαστήριο Κυτταρομετρίας, το Εργαστήριο Μεταμόσχευσης, η Μονάδα Κυτταροθεραπειών, το ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» και το Ερευνητικό Εργαστήριο Μεταμόσχευσης.
Ο αιματολόγος που αναζητούμε θα εκπαιδευθεί σε όλη τη θεματολογία της μεταμόσχευσης και θα ενταχθεί στη λειτουργία του κλινικού προγράμματος μαζί με τους άλλους 2 έμπειρους Αιματολόγους της Μονάδος (κ. Λίγκα, κ. Σπυρίδης) και τη συνεπικουρία της 100% απασχολούμενης στη ΜΜΜΟ βοηθού-ιατρών (doctor assistant). Ο Αιματολόγος εντάσσεται επίσης στο πρόγραμμα των αιματολογικών εφημεριών του ΠΓΝΠ με περίπου 4 εφημερίες/μήνα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ο αιματολόγος, αν το επιθυμεί, να εκπαιδευτεί στο Εργαστήριο Κυτταρομετρίας και να απασχολείται 50% στη ΜΜΜΟ και 50% στο Εργαστήριο Κυτταρομετρίας και στην Μονάδα Κυτταροθεραπειών. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για διενέργεια διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, παρακαλώ αποστείλετε email στο spyridonidis@upatras.gr
Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών - Περιγραφή δραστηριοτήτων
Η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΜΜΜΟ) (http://www.bmtpatra.gr) λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα (ΦΕΚ 1377) στα πλαίσια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μέλος των διεθνών επιστημονικών φορέων μεταμόσχευσης (EBMT, CIBMTR, WMDA) και είναι στην τελική φάση προετοιμασίας για διαπίστευση από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης FACT-JACIE.
Στην ΜΜΜΟ ανήκουν:
Κλινική ΜΜΜΟ: Διενεργούνται μεταμοσχεύσεις και λοιπές κυτταροθεραπείες σε ασθενείς με αιματολογικές ασθένειες. Επίσης διενεργούνται pharma-sponsored (Φάση II, III, IV) και ακαδημαϊκές (αναδρομικές, προοπτικές Φάσης II) μελέτες. Πέραν του Διευθυντή της, στην κλινική ΜΜΜΟ απασχολούνται πλήρως 2 αιματολόγοι, μία (1) doctor assistant και μια γραμματέας.
Εργαστήριο Κυτταρομετρίας ροής: Αποτελεί εργαστήριο αναφοράς για όλη την Νοτιοδυτική Ελλάδα και είναι πλήρως εξοπλισμένο με δυνατότητα 10-χρωμίας (FACS Calibur). Στο εργαστήριο απασχολούνται πλήρως 1 έμπειρος Βιολόγος και 1 έμπειρη τεχνολόγος.
Ερευνητικό Εργαστήριο Μεταμόσχευσης: Διενεργεί μοριακές εξετάσεις χιμαιρισμού και κυτταροκαλλιέργειες/ αποθήκευση βιολογικού υλικού. Στο εργαστήριο απασχολείται μόνιμα ένας (1) Βιολόγος και μεταδιδακτορικοί, διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Μονάδα Κυτταρικών Θεραπειών: Ανευρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των καινούριων προκλινικών κτιρίων της Ιατρικής Σχολής και είναι εξοπλισμένη με κλειστό θάλαμο εργασίας ειδικών συνθηκών για την επεξεργασία κυττάρων προς κλινική χρήση (ISO-14644-1: 5, EU Gr: Α ελεγχόμενο περιβάλλον όσον αφορά την καθαρότητα σωματιδίων).
Κέντρο Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ www.xarisezoi.gr): Κέντρο Δοτών που ασχολείται με προσέλκυση δοτών (>50.000 δότες), τυποποίηση κα ένταξη στο Εθνικό και Παγκόσμιο Μητρώο Δοτών και διακίνηση δοτών προς δωρεά (> 70 δωρεές).
Περιγραφή ερευνητικών ενδιαφερόντων:
Το ερευνητικό μας ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατανόηση και αντιμετώπιση πρώιμων αλλά και μεταγενέστερων επιπλοκών της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και παθογένεσης των λευχαιμιών, όπως:
Α) Πρόληψη και αντιμετώπιση αντίδρασης μοσχεύματος έναντι ξενιστή (GvHD) με εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών επεξεργασίας μοσχεύματος (BMT 2011; BMT 2017), με εφαρμογή καινοτόμων ανοσορρυθμιστικών κυτταρικών θεραπειών (Haematologica, 2012, Cytotherapy 2017), με εφαρμογή καινοτόμων συνδυασμών φαρμάκων (Leukemia, 2015) και ενσωμάτωση μοντέλων ανάλυσης φαρμάκων και μεταβολιτών στη φαρμακευτική ανοσοθεραπεία (επιδοτούμενο πρόγραμμα σε συνεργασία με ΕΚΠΑ).
Β) Πρόληψη, κατανόηση του μηχανισμού και αντιμετώπιση της υποτροπής της λευχαιμίας με την εφαρμογή καινοτόμων κυτταρικών θεραπειών (BBMT 2013, Immunotherapy 2014Β, ΒΜΤ 2017, Nature Medicine 2018 σε συνεργασία με Immunotherapy Center, Freiburg University).
Γ) Αντιμετώπιση λοιμώξεων με δημιουργία καινοτόμων κυτταρικών θεραπειών εναντίον πολλών ιών (Blood 2012a).
Δ) Κατανόηση των μεταγενέστερων επιπλοκών της μεταμόσχευσης και του μηχανισμού ανάπτυξης της δευτεροπαθούς νεοπλασίας (Blood 2006, BBMT 2011, Leukemia 2008).
Ε) Διερεύνηση της λευχαιμιογένεσης σε μοριακό επίπεδο (Leukemia 2008) και με τη χρήση επαγώγιμων βλαστικών κυττάρων ( Cell Stem Cell 2017 σε συνεργασία με Rockefellers Inst ΝΥ).
ΣΤ) Κατανόηση των μονοπατιών ενεργοποίησης των Τ-λεμφοκυττάρων με στόχο την δημιουργία στοχευμένων Τ-κυτταρικών αναστολέων (nanobodies) (Blood Advances και επιδοτούμενο πρόγραμμα σε συνεργασία με Τμήμα Βιοχημείας Παν. Πατρών, κ Νίκα)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ 6ΗΣ ΥΠΕ 
http://www.dypede.gr/2020/09/04/anakoinosi-theson-k-katalogou-epik-iatron-04-09-2020/
 
 

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

 

Γραμματεία MMMO: 2613 603506 (ασθενείς), 2613 604062 (Γραμματεία Διευθυντή) 
Fax : 2613 604066,
email (για ιατρούς): transplant@upatras.gr,
email (για ασθενείς): mmak@upatras.gr
email (για θέματα κλινικών μελετών) : gcppatras@gmail.com
Μονάδα Μεταμόσχευσης (Νοσηλεία): 2613 603 261
Γραφείο Ιατρών: 2613 604064, 2613 604065,
Εφημερεύων Ιατρός: 2610 999111 (τηλ. κέντρο ΠΓΝΠ)

 

βρείτε μας στο χάρτη

 

Login / Sitemap

 

© Copyright 2015 - 2024 Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Πάτρας